Är lite annorlunda, annorlunda nog för att få uppmärksamhet i den digitala ekonomin?

Är lite annorlunda, annorlunda nog för att få uppmärksamhet i den digitala ekonomin?

För några veckor sedan befann jag mig i en av gaterna på Malmö Airport. I trängseln bland Stockholmsresenärerna uppfattade jag delar av ett samtal mellan två blivande medpassagerare. En av dem konstaterade krasst:”…ingen läser ju mail eller nyhetsbrev längre.., vi får knappt några resultat på våra aktiviteter.., man kommer knappt fram på telefon heller”.
Den andra däremot, berättade att hon numera ofta möts av svaret ”… jag har ditt brev framför mig här på skrivbordet”.

Av deras resonemang framgick att den lyckosamma inte bara hade utmanat rådande digitala kommunikationsstandard – tack vare det personliga i att skriva, adressera och posta brev, fick hon också tala med mottagarna oftare än kollegan.

Min bestämda uppfattning att det i den digitala ekonomin inte finns en standardiserad lösning för framgångsrik kommunikation, fick där på flygplatsen än en gång luft under vingarna.

Våra behov som individer och befattningshavare kräver att man som avsändare arbetar sofistikerat och flexibelt med en mix av 1) äkta och av mottagaren upplevd vilja till relationsbyggande, 2) innovativa lösningar som attraherar mottagarens uppmärksamhet i rätt tid och på rätt plats, och 3) erbjudanden som är anpassade till den digitala ekonomins spelregler.

Massutskick – vare sig de landar under måligt adresserade i den traditionella brev lådan eller som självklara soptunne kandidater i din mailbox – göre sig ej alltså inte besvär. Bara de som förtjänar mottagarens uppmärksamhet, tid och intresse är välkomna.

I kommande blogginlägg – vare sig du väljer de digitala eller de analoga – kommer jag att redovisa några lyckade case och dess spelregler. Du kommer också få veta mera om arbetsprocessen som bidrog till att jag den där morgonen för några veckor sedan, var på väg med en digital relations-, marknadsförings- och säljlösning för en hel bransch…

Anders Åkerberg
anders@aakermount.com